Събаряне на сгради

Разрушаване и събаряне на сгради и постройки – доверете се на експертите!

 

Услугата по разрушаване и събаряне на стари сгради е още една комплексна строителна дейност, която Kurtia.com предлага на своите клиенти.

Фирма за разрушаване на сградиГорещата ни препоръка, винаги, когато говорим за този тип строителни работи е да потърсите фирма с подходящ екип и препоръки, която да предотврати неприятни инциденти, които са чест резултат от намесата на непрофесионалисти.

За да можем да предоставим адекватна и точна ценова оферта при нужда от такава услуга от ваша страна резонно се налага предварителен оглед на сградата, която предстои да бъде съборена.

Свържете се с нас, за да можем да уточним тези детайли, за да започнем работа, а респективно и да я приключим във възможно най-кратки срокове.

Какво трябва да знаем при разрушаване на сгради?

 

Преди да изберете фирма-изпълнител на дейностите по събаряне на сграда е добре да имате предвид следните неща:

  • Ако не сте сигурни в качеството на нашите услуги – попитайте клиентите, които са ни се доверили за отзиви за нашата работа;
  • Прахът и шумът от нашата работа е неизбежен и това е причината ние да се стремим да приключим събарянето във възможно най-кратък срок – печелите вие, печелим ние, печелят и живеещите в близост до сградата;
  • Проверете дали фирмата, която наемате има разрешение за използване на лицензирани сметища за строителни материали, договор с РИОСВ, както и лиценз за превоз на товари, защото вероятно именно тя ще извозва строителните отпадъци;
  • Задължително се консултирайте с нас за конкретните условия, в които предстои да работим при разрушаване на съответната сграда, за да можем да ви дадем максимално точна информация и да отговорим на всеки ваш въпрос.
В случай, че изберете нас – можете да ни проверите, използвайки по-горните ни препоръки и да се уверите, че когато говорим за качество, цена и спазване на срокове – ние сме най-логичният избор.

 

Цени за разрушаване на сгради и помещенияСъбаряне на сгради и помещения

Ние от Kurtia.com ще извършим събарянето и извозването едновременно. Това ще ви осигури гладкото протичане на цялостния процес по разрушаване.

Ако имате допълнителни въпроси, относно услугата събаряне на сгради и помещения – потърсете ни на телефон: 0896674322

Важна информация за събарянето на сгради, къщи и постройки!

За голяма част от старите сгради, особено тези, които не са жилищни, рано или късно настъпва моментът, в който те трябва да бъдат разрушени. Причините са най-различни – решение на общината, опасни елементи, нелицеприятен вид, желание на собственика да построи нещо ново на мястото, заместване на сградата със зелена площ и така нататък. Каквато и да е причината за разрушаването на едно здание, винаги се следват стриктно регламентирани процедури и норми, така че да не се получат нежелани щети и рискове за околните.

Не са малко случаите, когато общината инициира премахването на сграда, като често пъти то е принудително за собственика. Предпоставката за такова действие обикновено се крие в опасни елементи на конструкцията и риск от нейното срутване. По принцип, преди да се пристъпи към тази крайна мярка, се правят опити от общината или собственика за заздравяване на сградата и елиминиране на рисковете за населението. Законът изрично е регламентирал обстоятелствата, при които е наложително конкретна сграда да бъде съборена и условията, при които това трябва да бъде направено. Разрушаването се извършва след заповед на кмета, като в много ситуации сградите, които са определени за бутане, предизвикват обществени дебати и процедурата се забавя.

Другият случай, при който може да се събори сграда, е по инициатива на нейния собственик. Това, обаче, не улеснява кой знае колко самата процедура. Задължително условие е да бъде официално уведомена общината, като се мотивират причините за събарянето на сградата. Към уведомлението се прилагат и редица документи, удостоверяващи собственост, наследство, становища, планове за безопасност и други. При издаване на разрешение за бутане главният архитект може да даде допълнителни предписания за безопасност. Обикновено става дума за допълнителни разрешения от институтите за култура, поставяне на предпазни съоръжения, затваряне на улици и други.

Задължително условие при събарянето на сграда е то да бъде извършено от лицензирана компания. Такива са голяма част от строителните и къртаческо-ремонтните фирми, които работят във всеки град. Експертите от фирмата също правят предварителен оглед, за да се определи най-ефикасният начин за разрушаване на зданието и да се конкретизират мерките за безопасност. Избира се и видът на техниката, която ще се използва за процедурата, като почти винаги се работи с тежки събарящи машини. В някои случаи се налага и взрив на сградата или части от нея, като тогава се получава особено зрелищно. Разбира се, в този случай мерките за безопасност са още по-строги.

Необходимо е, когато сградата бъде напълно разрушена, нейните останки да бъдат премахнати от обекта. Обикновено това се извършва от самата фирма изпълнител, като има възможност отпадъците да бъдат изхвърлени или запазени за някаква бъдеща цел. Накрая отново се уведомява общината, че зданието е премахнато, за да се отпише от всички видове държавни и общински регистри.

Ако желаете да се възползвате от нашата страхотна оферта за събаряне – потърсете ни на телефон: 0896674322