История от един клиент

И аз като голяма част от българите живея в стар панелен апартамент, наследен от моите родители. Разбира се, няма как жилище, построено преди десетилетия, да се обитава, без да се налагат ремонти на всеки няколко години. Затова реших да ремонтирам мащабно всичко в апартамента, така че още няколко десетилетия да не се налага да бъде пипан.

Това включваше смяна на дограмата, слагане на вътрешна и външна изолация, хидроизолация на покрива, смяна на плочките в банята, както и на теракота в коридора. А, да – жена ми реши, че ще е много хубаво да изкъртим стената на балкона и да го слеем с хола. Тъй като имам известен опит в къртенето и ремонтите, реших, че ще се справя сам с повечето дейности. За професионални майстори щях да оставя единствено смяната на дограмата и изолацията.

Реших да започна с къртенето на банята. Намерих някакви инструменти и започнах да троша плочките. За един ден изкъртих плочките от едната стена. Стори ми се доста трудоемко и реших, че ще е по-добре да загрея с нещо друго. Затова се заех с изкъртването на теракота. Там нещата бяха още по-зле – не успях да приключа с една стена за цял ден. Порових малко в интернет за съвети и какво да видя – оказа се, че къртаческите фирми се справят с подобни дейности за нула време срещу супер ниска цена. Обадих се на една бригада и ми казаха, че за един ден ще изкъртят всички плочки в банята и коридора, че и ще сложат новите.

Реших да им се доверя. Дойдоха още на следващия ден и трудно сдържаха смеха си, като им разказах за моето приключенско къртене. Действително успяха да изкъртят и сменят всички плочки и теракота до края на деня. Разбира се, още на момента договорихме и останалите услуги и им поверих всичко, което планирах да свърша сам. Изкъртиха стената на балкона, справиха се дори и с подпрозорците. Бяха като фурии – всичко вече беше готово за топло и хидроизолацията и приключване на ремонта.

Та така, каква е поуката? Просто не си надценявайте възможностите. Има толкова много добри къртачески фирми, че не си струва да се мъчите сами. Обадете се на професионална бригада и оставете всичко в ръцете им.