Защо има нужда от къртачните фирми?

Фирмите, които предлагат услуги, свързани с къртене, чистене и извозване, претърпяха доста съществени промени в последните години. Много хора си представят обикновени хамали и майстори, които се занимават с къртене на разни повърхности и мъкнене на различни товари. Всъщност в много голяма част от бригадите работят истински професионалисти и експерти в строително-ремонтните области. Те извършват огромно разнообразие от дейности, за които се изискват специални познания и прецизност. Самото управление на фирмите също се осъществява по доста по-различен начин, като популяризирането им не се изчерпва с разгласяване от уста на уста и лепене на бележки върху дърветата. Най-сериозните компании в бранша разполагат със собствени уебсайтове и блогове, където всеки може подробно да се запознае с услугите, които предлагат, и да разгледа портфолио от изпълнени проекти.

Големите играчи също така се стремят да предлагат по-комплексни услуги, надминаващи къртене, чистене и извозване. Една от тях, например, е отдаване на техника под наем. Всеки може да наеме за определено време контейнери за строителни отпадъци или други технически средства за ремонт и събиране на боклук. Голямо е търсенето и на багери и мини багери под наем, които къртаческите фирми предоставят на свои клиенти. Машината се наема и транспортира до точно определен обект и след приключване на работа се връща на наемодателя. Може да бъде заявен и оператор, който да я управлява.

Стандартните услуги също са много по-комплексни и разширени от преди. Къртенето в момента представлява един огромен раздел, съдържащ разнообразни по вид дейности. Къртят се повърхности и стени от тухли и бетон, различни мозайки и замазки, цели кухненски и санитарни помещения. Често бригадите се занимават и с къртене на отделни компоненти от помещенията като дограми, прозорци и подпрозорци, отвори за врати, части от балкони и други.

Специална услуга, предлагана от най-добрите къртачески фирми, е събарянето на сгради и демонтажът на конструкции. За целта се използва тежка техника, правят се внимателни планове за протичането на работата, взимат се специални мерки за безопасност. Услугата обикновено се заявява при нужда от разчистване на терена за нов строеж или необходимост от премахване на опасно здание.

Изключително полезни могат да бъдат бригадите от тези фирми за всякакви видове почистване на помещения. Те предлагат основно почистване на тавани и мазета, комбинирано с изхвърляне на стари мебели и вещи. Способни са качествено да почистят и дворове от боклуци и паднали клони. Някои фирми дори предлагат специални услуги, свързани с пролетно почистване. Фирмите най-често извършват почистване на строителни отпадъци след извършване на ремонт от тях самите или от други майстори. Всякакви видове отпадъци се натоварват на специални контейнери или се пълнят в чували и се извозват със собствен фирмен транспорт до бунищата.