Ремонт, ремонт и пак ремонт.

Когато дойде време за домашен ремонт и много хора изпадат в паника от мисълта в къщата да им влезе „майстор“. При извършване на ремонт процесите трябва да се разделят на степени, да си прецените финансовите възможности, за да не трябва да спирате по средата. Сигурно знаете много случаи, в които съседи извършват ремонт в рамките на 2-3 години като големината му е за не повече от 3 месеца. Съберете поне 3 оферти от фирми и изберете не най-евтината, а най-добрата цена-качество на ремонт. Нека ви покажат снимки от предишни обекти и задавайте повече въпроси, за да се убедите че това са хората, които наистина ще ви помогнат за вашия домашен ремонт. Не е добре един „майстор“ да може да извърши всичко. Има си хора за къртене, вик, електро, плочки, шпакловка, паркет, дограма и т.н. Подпишете договор с гаранция за качество и срокове на изпълнение. Не се притеснявайте, ако за вашия ремонт са ви дали срок, който ви се струва много дълъг. Фирмата ще се опита да свъши възможно най-бързо, за да премине на следващия обект. В един средно голям апартамент от 100кв.м най-добрите в бранша извършват следните операции за такова време:

1.Къртене – 2 комина, 2 подпрозореца, 2 бани и 40кв. плочки в коридора и балконите – 1 ден къртене и евентуално още 1 за доизнасяне на боклука и извозване.

2. ВИК – цялостна смяна на тръби от рода на – стаята и балкона стават на кухня, кухнята на спалня, смяна на каналите и поставяне на полипропиленови тръби в банята – 1 ден

3. Електроинсталация – цялостна подмяна на целия апартамент – 2-3 дни

4. Поставяне на дограма – 1 ден

5. Поставяне на гипсокартон по стени и тавани – 3 дни, шпакловка и поставяне на ленти – 2 дни

6. Поставяне на 50 кв. теракот в кухнята и коридорите – 8 дни

7. Поставяне на теракот в банята – 8 дни

Ако последните 2 се извършват от двама майстори, за което вие ще държите, трябва да свършат по едно и също време 🙂

8. Боядисване – 2 дни

9. Поставяне на паркет – 1 ден – по възможност да не се лепи, а да се монтира, защото се цапат стените, а ние вече сме ги боядисали 🙂

Операциите трябва да вървят една след друга, за да не си пречат работниците. Ще си кажете: „Възможно ли е всичко да свърши толкова бързо и безболезнено“ – Да, ако се прави от фирма като нашата: http://kurtia.com.

Вашите коментари? 🙂

ремонт