Къртене на стени – цена и изисквания

Къртенето на стената може да бъде толкова просто както и боядисването и/или да включва по-сложни проекти, като например къртене на стена от бетон или тухла с цел събарянето й. Когато се правят проекти, които са достатъчно големи, за да започнете да къртите стените, вие трябва да бъдете внимателни за да изпълните задачата, така, че да не се повреди или наруши структурата на къщата. Самите стени не са трудни за събаряне, но за тази цел е необходимо да се извършва с правилните инструменти. Екипите на фирми за кърти чисти извозва предлагат също услугата къртене на стена и още много други къртачни услуги на най-ниски цени! С тях ще спестите пари и време, а по време на ремонт то е доста ценно за вас.

Необходими материали и инструменти за започване на процеса събаряне на стена:

Какви инструкции да спазваме?

kurtene na steniКогато извършвате процеса къртене на стена, за предпочитане е да спазвате инструкциите предоставени от фирмата за къртене Kurtia.com.

Проверете архитектурните чертежи на сградата или къщата, за да се гарантира, че стената за къртене, не е носеща стена. Ако това не е отбелязано на чертежите, говорете с изпълнителя, който е построил структурата за всеки случай.

Изключете захранването на къщата.

Пластмасовата обвивка разположете така, че тя да обхваща и предпазва всички мебели, които не могат да се преместват в други стаи от двете страни на стената, поставете пластмаса и пред вратите, за да се предотврати навлизането на прахта в останалата част от къщата. Демонтирайте вратите от пантите внимателно, опитайте се да не ги повредите!

Свалете гипсокартона ако има поставен такъв или мазилка с помощта на чука. Започнете къртенето на стената докато не останат само хлабави и големи парчета. С машината за къртене (къртача) къртите бавно, така че да не повредите всички тръби, ако има такива в стената. Гипсокартона или мазилката ще се разпадне доста лесно, така че няма нужда да се предприемат големи промени в него. Погледнете вътре и зад стената, преди да поставите лоста, така че да не захванете с лоста някой от кабелите поставени в или зад стената.

С помощта на чук удряйте в шейна в долната част на стената, за да се разрушат основите, които са свързани с дъното на напречната греда посредством шипове. Направете същото и с горната част на стената, след това ще издърпате по-лесно от нея ако има арматурна тел. Повторете процеса там където има шипове, един по един за да е по-лесно при къртене на стената.

С циркуляр нарежете ако са приложени кабели или тръби в стената за къртене. Нарежете само кабелите които предварително знаете, че не са свързани към някой важен за къщата или сградата уред или система. Направете разрез на най-малко 2-3 сантиметра. Ще трябва да получите информация от професионален изпълнител, как да пренасочите кабелите или тръбите, преди да можете да премахнете шипове напълно.

Ако желаете професионално  къртене на стена може да се обърнете и към екипът ни – 0896 67 43 22! Kurtia.com предлага пълно и професионално обслужване на изгодна цена!