Как да се отнасяме правилно към работниците си.

Често срещано явление е лошото отношение към работниците в дадена фирма. След което работодателя очаква добри резултати от тях при съвместната работа. Това няма как да стане след като вече те ви мразят.

Някои полезни съвети и препоръки към тях биха им спестили много главоболия.

1. Вие работите в сферата на услугите като къртене , почистване , градинарството, вик, електо изграждане  и т.н. Вашите работници постоянно закъсняват за работа, а това ви изнервя още от сутринта? Вместо да им наложите глоба и да им смачкате самочувствието се разберете с тях и ако имате повече превозни средства може някой да ги взима от спирката в техния квартал – това разбира се трябва да съвпадне с маршрута на вашите колеги или други работници, но е доста успешен вариант прилаган от нашата фирма. Важи същото и за прибирането им изморени след работа.

2. При среща с тях се опитвайте да им обърнете внимание поне и за 1 минута. Това ги кара да се чувстват по-важни във фирмата и ще са ви по-верни. Използвайте момента да им дадете ценни съвети и препоръки за поставените от вас задачи.

3.  Направили са някоя глупава грешка, която ви е коствала да речем 100лв. Не е задължително да бъдат удържани от тях. Особено, ако се чувстват виновни и осъзнават както са направили – рано или късно ще ви се реваншират.

4. Инструкциите за безопасност на работа са много важни и задължителни – не трябва да се подминават с лека ръка „Те си знаят какво да правят“. Това важи и за осигуровките – за 15000лв. глоба на човек не си заслужава риска и треперенето. Много добра идея е да се направят допълнителни застраховки, които се водят за работник, а не по именно. Така ще бъдат двойно подсигурени в случай на злополука.

5. Плащайте  винаги навреме! Това е най-важното правило. Не се подигравайте с хората, които ви помагат да върви фирмата нагоре. Ще кажете, че се случва на вас да не са ви платили, но това не е особено удачно извинение. Ако наистина нямате пари в момента и се случва често, ако имате възможност си извасете кредитна карта от някоя банка и проблема ще бъде решен 🙂

Всичко това ние го практикуваме в http://www.kurtia.com . Уважението към работниците и нашите клиенти са цел номер едно, която се използва постоянно и е безотказно средство към успеха. Уверете се сами като ни потърсите на 0896674322.

кърти